愛情分享

愛情分享 - Speed dating 後點發展 輕鬆約個見面先   關係後續發展 - HK Romance Dating | Speed Dating Hong Kong - matching 、配對 、約會 、 交友、結識異性專家

Speed dating 後點發展 輕鬆約個見面先
關係後續發展

有些初參加speed dating 的客人,第一次在活動上「match 」到心儀的對象非常高興,然而對於後續的發展無從下手感到苦惱。不用怕,等HKRD「過你幾招」幫幫忙啦!

 

1. 各自參加的客人

Match到心儀對象拎到佢contact後,第一時間當然係口係wtsapp禮貌say 個hi先啦!最好簡單講一講自己特徵或者背景令對方記得你係邊個,事關活動當日傾左咁多個人,記憶都會有點混亂唔太記得!

之後就可以輕鬆打開話題,隨著的兩、三日都保持住輕鬆的flow咁chat,如果你都感覺到對方呢幾日都同你chat得幾開心的話,就可以鼓起勇氣問下佢周末/邊日晚上有空食餐便飯啦!要注意口既係—— 唔好「cher wtsapp 」或者「炸人機」

 

2. 成班飲野的朋友

如果係飲野活動識口既朋友,一開始大家都會係wtsapp group一大班傾住先,再之後約出黎玩,頭一兩次成班人一齊出街再慢慢變熟發展,絕對適合平時比較怕羞的人。約好左時間地點,大膽口既你仲可以提前約會你的心儀對象一齊去,係去程上二人聊天加深了解。

 

雖然wtsapp係一個好方便口既溝通工具,但要達到培養感情、了解對方目標,都係以係現實多相處、多約出街更好。HKRD 為各位單身男女加加油,呢個周末勇敢d鼓起勇氣約佢出黎啦!

HKRD Speed Dating  專家 張惠萍 Anita 教路 By 張惠萍 Anita